Weblapkód Designer

A Weblapkód Designer egy webszerkesztő alkalmazás, amelynek segítségével websablon és webdesign készíthető. Ugyanakkor egy designer eszköz, amely CSS3 beállításokkal hozza létre a webdesignt, és a websablon HTML5 elemeit pedig különböző funkciókkal képes struktúrálni.

A websablon egy egyoldalas látványterv fejléccel, lábléccel, szövegtörzzsel, szöveg blokkokkal, és a többi.. Jól látható és érzékelhető rajta az elrendezés vagy layout és a grafikai alap. Tulajdonképp egy grafikai terv vagy látványterv készíthető a webszerkesztő programmal, amelyből kiindulva létrehozható a teljes website honlapja.

Jó példa egy webdesign elemre a szociális ikonok elkészítése, amelyhez szükség van egy speciális karaktereket tartalmazó fontkészletre és egy olyan CSS3 beállításra, amely az ikon mögötti hátteret lekerekíti. Tehát egy szociális ikon létrehozásához nincs feltétlenül szükség grafikai programra, csak e két dolgot kell hozzá alkalmazni.

Responsive webdesign : A grid vagy rács tervezéséhez a programnak egyszerű szerkesztői funkciói vannak. A websablon struktúrálásának módja a grid vagy rács, tulajdonképpen egy nem látható táblázat,  amelynek celláiban elhelyezhetők a HTML5 design elemek. Ennek a táblázatnak a cellái és velük együtt a HTML5 design elemei átrendezésre és átméretezésre kerülnek, amint a mobilos eszköz, vagy akár egy tablet szélessége megváltozik. Ezt nevezik reszponzivitásnak, amelynek jelentése az, hogy rugalmas vagy méretezhető websablon.

HTML5/ CSS3 formátumban exportálható az elkészült websablon, amely működőképes és azonnal feltölthető a tárhelyre.

Jelenleg az alkalmazás béta változatban fut, tesztelési fázisban van. Egyelőre angol nyelvű a program kezelőfelülete.

Tovább a websablonokhoz »


fejlesztés alatt..


Itt látható a Weblapkód Designer webszerkesztő alkalmazás kezdő képernyője. Az eszköztár editor lapfüle az alapvető HTML5 elemek beillesztéséhez használható.

Kattints a képre !Color Wheel DesignerAz Weblapkód Designer alkalmazásba beépítettem a Színkör Tervező egy egyszerűbb változatát.. Színek kiválasztásához és keveréséhez nagy segítséget nyújthat. Alpha vagy átlátszóság is kezelhető vele, a grafikai elemek színe átlátszósági értéket is felvehet.

Tovább a SzínkörTervező weblapjára.. »

CSS EditorBeépített stíluslap kezelő modul vagy programrész. Az aktuális elem a bal oldalon látható, ahogy mozgatjuk vagy megadjuk a jobb oldali CSS attribútumokat, úgy változik a kiválasztott elem stílusa a bal oldalon.

Tovább »


Glyphs DesignerSpeciális karaktereket kezelő programrész.. Be tudjuk szúrni a kiválasztott szimbólumokat a kurzor helyére.

Tovább »

Kód szerkesztŐA programból nem hiányozhat a forráskód szerkesztése. Sokszor kell ez az eszköz, hogy az elrendezés megfelelően nézzen ki. Az aktuális, éppen kiválasztott HTML5 elem blokk kódja látható..

Tovább »
Stat